ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANI SAYIN MURAT KURUM’U MAKAMINDA ZİYARET ETTİK.



29.07.2019 da Çevre ve Şehircilik bakanı Sayın Murat KURUM ile görüşüldü Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan CAN’ında  bulunduğu toplantıya derneğimizden Genel Başkan  Tekin SARAÇOĞLU; Genel Başkan vekili  Rüstem Vanlı, genel başkan yardımcısı Yasin Uğur ARIKAN,genel sekreter Mustafa AYNUR,Yönetim kurulu üyesi  M.Emin KULAKOĞLU  ve istanbul yönetim kurulu üyelerinden  Emin KIROĞLU katılım sağlamıştır.

Bakan ve Genel müdürümüzü yasayı çıkartmaları ve arkasında durmaları sebebiyle tebrik ettik. Sayın Bakan; bundan sonra “Yapı Denetimler işini yapsın yeni yasa yapı denetimlerinin önünü açmaktadır” dedi.  Yapı denetimlerin dünya standattında hizmet verebilen firmalar olmasını arzu ettiklerini söylediler. Geçmişte yapılan uygunsuz yapıların otuz sene geçmeden bugün kentsel dönüşüm kapsamında riskli olmasının kabul edilemez olduğunu söylediler geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için faydalı her türlü teklife açık olduklarını, detayların  Banu hanımla çalışarak olgunlaştırmamızı istediler.

OSB konusunda haksız indirimi anlattık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çözüme ulaşamadığımızı söyledik. Bunu tekrar gündeme alacaklarını ayrıca eskiden asgari ücret üzerinden  % 75 indirimin uygulanmadığını belgeler ile ispatlamamızı istediler. Bizde Hizmet bedel oranı arttırılarak indirim yapılmış  eski sözleşmeleri  örnek olarak sunacağımızı söyledik. Sayın bakan bunu gerekçe olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına nezdinde savunacaklarını söylediler.

Firmaların bugünki piyasa koşullarında ayakta kalmakda zorlandığını ifade ettik.Sayın bakan kota uygulamasını düzelttiklerini söyledi. Genel başkan TEKİN SARAÇOĞLU bu işsizlik ortamında kamu yapılarınında yapı denetimlerce denetlenebileceğini söyledi. Sayın bakan olumlu değerlendirmede bulundu. Banu hanım kamu teknik personelinin bundan sorumlu olduğunu, bu sebeple  durumunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.